Avondklok en taxi: wij rijden
...

Avondklok en taxi: wij rijden

By Manuel Buurman
januari 22, 2021

Als u toch op weg moet in de nachtelijk uren tijdens de avondklok, kunt u gewoon een taxi bestellen. Onze chauffeurs mogen altijd de weg op. 24/7 zijn we bereikbaar op 0318-444444. Bestellen kan natuurlijk ook online.

Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat, dan moet u het formulier Eigen verklaring avondklok bij zich hebben. Dit kunt u digitaal invullen en printen. Bij een calamiteit, terugkeer uit het buitenland en het uitlaten van een hond heeft u geen formulier nodig. Als u naar Nederland reist, dan moet u wel laten zien dat u uit het buitenland komt (bijvoorbeeld met een vervoersbewijs) en uitleggen waarom u tijdens de avondklok reist.

Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat moet u ook een Werkgeversverklaring avondklok kunnen laten zien. Uw werkgever bepaalt dit en vult dan voor u de door de overheid beschikbaar gestelde werkgeversverklaring in.

Agenten, brandweer- en ambulancemedewerkers hoeven voor hun werk geen formulieren bij zich te hebben. Ditzelfde geldt voor treinmachinisten, conducteurs, metro- en trambestuurders en buschauffeurs, taxichauffeurs, vliegtuigcrew en passagiersscheepvaartbemanning.

De avondklok is opgelegd van 21.00 tot 04.30 uur ‘s ochtends. Wanneer de overheid onze vrijheden terug gaat geven is nog niet bekend.

De politie is er helemaal klaar voor om ons allemaal te beboeten. Hinder tijdens uw reis is voor Taxi 10000 helaas overmacht. Overigens heeft het geen zin om met de controleur in discussie te gaan. Als u het niet eens bent met de uitgeschreven boete, kunt u hier beter schriftelijk bezwaar tegen aantekenen.

Post By : Manuel Buurman